logo planota   

T: +386 (0)5 307 40 40

M: +386 (0)40 288 097
FAX: +386 (0)5 307 29 35
@: info@planota.si
FB: @fundacijaBIT
Skype: bit.planota

               

Regionalno stičišče NVO Planota

                                                                                                                                                                                           LRF bit planota NVO mali      Minstrstvo za javno upravo LOGO

www.nvoplanota.si

Skupina Regionalno stičišče NVO Planota na FACEBOOK-u

Ustanova Fundacija BiT Planota že od leta 2008 opravlja vlogo regionalnega stičišča nevladnih organizacij Goriške statistične regije. Projekt Regionalno stičišče NVO Planota finančno podpira Ministrstvo RS za javno upravo.
Cilji:

Fundacija opravlja naloge stičišča nevladnih organizacij v 13-ih občinah v naši regiji že od aprila 2008 z namenom dolgoročnega razvoja nevladnega sektorja in učinkovitega sodelovanja nevladnih organizacij pri pripravi in izvajanju javnih politik. Realizacija načrtovanih aktivnosti projekta vodi k trem specifičnim ciljem, ki so:
• Okrepiti informiranost, organizacijsko, strokovno in zagovorniško usposobljenost NVO;
• Prispevati k večji vlogi NVO pri oblikovanju lokalnih/regionalnih politik;
• Okrepiti čezsektorsko povezovanje in sodelovanje za reševanje lokalnih potreb.

 

Glavne aktivnosti:

 

 

Ključni rezultati: 

V obdobju 2019 - 2023 bomo projekt izvajali s pridruženimi partnerji, med katerimi so društva in druge NVO, občine, ministrstva in socialna podjetja. NVO vidimo kot partnerje javnemu in gospodarskemu sektorju regije pri izboljševanju življenjskih pogojev, zaposlovanju ter varovanju okolja. Podpirali bomo skupni nastop NVO pred lokalnimi oblastmi, vključevanje NVO v pripravo programov in proračunov občin ter sprejemanje odločitev, ki se nanašajo na razvoj NVO. Spodbujali bomo skupno promocijo in večanje prepoznavnost NV sektorja v regiji, povečevanje znanj in spretnosti za vodenje in upravljanje NVO in sodelovanje v projektih.

 

• Ciljno informirane NVO – identificirane priložnosti za naslavljanje lokalnih potreb in izvajanje zagovorništva na lokalni/regionalni ravni.
• Povečana usposobljenost (strokovna, zagovorniška, organizacijska) NVO v regiji, s poudarkom na NVO s potencialom, z namenom zadovoljevanja izbranih lokalnih potreb.
• Izveden učinkovit in uspešen proces zagovorništva za dosego potrebnih sprememb lokalnih/regionalnih politik z namenom naslavljanja potreb v skupnosti.
• Vzpostavljena delujoča in učinkovita partnerstva z lokalnimi, regionalnimi, nacionalnimi in EU institucijami, mediji, gospodarskimi partnerji in drugimi akterji, pomembnimi za zadovoljitev ugotovljenih lokalnih potreb, posebej glede reševanja problematike dolgožive družbe.
• Identificirane in uveljavljene nove trajnostno naravnane storitve za reševanje lokalnih potreb, posebej glede reševanja problematike dolgožive družbe.

Trajanje:  Projekt traja od 1. novembra 2015 do 31. oktobra 2019.
Vrednost:  Skupna vrednost projekta je 320.000 €.

  

Naša spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Ali se strinjate z uporabo piškotkov ?

- eZasebnost direktiva EU

Zavrnili ste piškotke. Odločitev lahko spremenite.

Sprejeli ste piškotke z naše spletne strani.Odločitev lahko prekličete.