logo planota   

T: +386 (0)5 307 40 40

M: +386 (0)40 288 097
FAX: +386 (0)5 307 29 35
@: info@planota.si
FB: @fundacijaBIT
Skype: bit.planota

               

Regionalno stičišče NVO Planota

logos3 

www.nvoplanota.si

Skupina Regionalno stičišče NVO Planota na FACEBOOK-u

Ustanova Fundacija BiT Planota že od leta 2008 opravlja vlogo regionalnega stičišča nevladnih organizacij Goriške statistične regije. Projekt Regionalno stičišče NVO Planota finančno podpirata Evropski socialni sklad ter Ministrstvo RS za javno upravo.
Cilji:

Namen projekt Regionalno stičišče NVO Planota je v 13 občinah na območju Goriške statistične regije poskrbeti za nevladne organizacije, jim nuditi podporo, jih povezovati in jim omogočiti razvoj. V projektu bomo v do leta 2019 naslavljali probleme, ki pojavljajo tako v zvezi z usposobljenostjo nevladnega sektorja za naslavljanje potreb lokalne skupnosti kot na področju vključevanja sektorja v programiranje in odločanje na občinskem in regionalnem nivoju.pri pripravi Lokalne akcijske strategije za razvoj podeželja,  izvajanje akcije za ureditve občinskih javnih razpisov za NVO,  izvedba zagovorniške

 
  • V projektu primarno naslavljamo t. i. NVO s potencialom, tj. nevladne organizacije, ki izražajo interes za zadovoljevanje določene potrebe v lokalni skupnosti in za lasten strokovni ter organizacijski razvoj. NVO v regiji se namreč srečujejo s pomanjkanjem finančnih sredstev, neustrezno zakonodajo, pomanjkanjem informacij za učinkovitejše delovanje, nenačrtnim izvajanjem zagovorniških akcij in znanj s področja strateškega načrtovanja, razvoja učinkovitih storitev ter sistematičnega izvajanje zagovorništva. Izbrane NVO s potencialom bomo načrtno pomagali pri krepitvi lastnih kapacitet s pomočjo posebej pripravljenih delavnic, mentoriranja, svetovanja ipd.

  • Pri nadaljnjem razvoju lokalnih mrež kot orodij za zagovorništvo in ugotavljanje potreb v posamezni lokalni skupnosti bomo iskali neustrezno naslovljene lokalne potreb v posameznih lokalnih skupnostih in organizirali srečanja z NVO in se dogovorili o primernih korakih za njihovo doseganje. Pri identifikaciji in analizi lokalnih/regionalnih politik, kjer so potrebne spremembe, bomo ob sodelovanju NVO s potencialom, člani mrež in drugimi zunanjimi strokovnjaki pripravljali predloge za spremembe. Vzporedno s tem bomo pripravljali in izvajali tudi zagovorniško strategijo.

  • Na podlagi dosedanjih izkušenj bomo krepili čezsektorsko povezovanje in sodelovanje za reševanje lokalnih potreb (na področju izobraževanja, usposabljanja, zdravja, zaposlovanja, varstva okolja/narave, urejanja prostora, socialnih storitev, dostopnosti kulturnih dobrin, ipd.). Nadaljevali bomo z izvajanjem promocijskih aktivnosti z namenom vključevanja širše javnosti in širitve partnerstva ter pripravo in implementacijo načrta skupne akcije.

  • Z namenom krepitve vloge regionalnega stičišča bomo ciljno informirali predstavnike občin, predstavnike razvojnih agencij, zbornic in javnih inštitucij o tekočih akcijah Regionalnega stičišča NVO Planota. Poleg tega bomo organizirali skupna srečanja za doseganje dogovorov o letnih skupnih akcijah.

  • Po dosedanjih izkušnjah bomo redno sodelovali tudi z drugimi regionalnimi stičišči, nacionalno mrežo NVO in vsebinskimi mrežami z namenom izmenjave izkušenj in dobrih praks pri delu z NVO.

Trajanje:  Projekt traja od 1. novembra 2015 do 31. oktobra 2019.
Vrednost:  Skupna vrednost projekta je 320.000 €.

 

Operacijo sofinancira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

 

Naša spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Ali se strinjate z uporabo piškotkov ?

- eZasebnost direktiva EU

Zavrnili ste piškotke. Odločitev lahko spremenite.

Sprejeli ste piškotke z naše spletne strani.Odločitev lahko prekličete.