logo planota   

T: +386 (0)5 307 40 40

M: +386 (0)40 288 097
FAX: +386 (0)5 307 29 35
@: info@planota.si
FB: @fundacijaBIT
Skype: bit.planota

               

EMPUBLIC - Enhancing self-employment and entrepreneurship of disadvantaged people (Izboljšanje samozaposlovanja in podjetništva oseb iz ranljivih ciljnih skupin)

EU flag-Erasmus vect POS

Empublic f

Namen projekta "Empublic – Povečanje samozaposlovanja in podjetništva oseb iz ranljivih ciljnih skupin z izboljšanjem razmerji med javnim in zasebnim sektorjem" je povečati možnosti za izobraževanje, samozaposlovanja in povečanja števila delovnih mest za posameznike iz ranljivih ciljnih skupin v okviru javnih razpisov za sklepanje pogodb s podizvajalci blaga in storitev s strani javne uprave.
Partnerji:

V projektu sodeluje skupno 10 partnerjev iz Italije, Slovenije in Španije: SOFORM SCARL (IT) - vodilni partner, Občina San Vito Altagliamento (IT); EURICSE (IT); IRECOOP VENETO (IT); Ustanova Fundacija BIT Planota (SLO); SKUP - Skupnost privatnih zavodov (SLO); RRA SEVERNE PRIMORSKE d.o.o. Nova Gorica (SLO); Fundación Escuela Andaluza de Economía Social (ES); ANDALUCIA EMPRENDE FUNDACION PUBLICA ANDALUZA (ES); Ayuntamiento de SEVILLA (ES)

Cilji: SPLOŠNI CILJ: Prispevati k izboljšanju in posodabljanju politik, strategij in ukrepov za usposabljanje in socialno ter delovno vključenost oseb iz ranljivih ciljnih skupin.

SPECIFIČNI CILJ: Povečati možnosti za usposabljanje, samozaposlovanje in zaposlovanje oseb iz ranljivih ciljnih skupin znotraj kreditnih služb, sporazumov in pogodb z javno upravo.

Glavne aktivnosti: 1. Analiza veljavne zakonodaje, standardnih postopkov in dobrih praks, ki se uporabljajo na področju javnih naročil in so namenjene spodbujanju podjetništva ter vključevanju oseb iz ranljivih ciljnih skupin v delovno okolje.

2. Analiza možnih področij za javne in zasebne skupne projekte za razvoj podjetništva oseb iz ranljivih ciljnih skupin.

3. Priprava in širitev predlaganih smernic za pripravo, dodeljevanje in upravljanje javnih prostorov in storitev z ustreznimi službami v različnih javnih organih.

Ključni rezultati: 1. Izboljšana sposobnost javne uprave v procesu zunanjega izvajanja svojih storitev, da zagotovijo usposabljanje in zaposlitev oseb iz ranljivih ciljnih skupin
2. Izboljšana zmogljivost za usposabljanje, svetovanjem in posredovanje delovnih mest za težje zaposljive osebe s strani poklicnega izobraževanja in lokalne storitve za delo in vključevanje
3. Povečanje možnosti za usposabljanje, samozaposlovanje in zaposlovanje izbranih oseb iz ranljivih ciljnih skupin
Trajanje: Projekt traja 28 mesecev; od 1. 9. 2016 do 31. 8. 2019.
Vrednost: Skupna vrednost projekta je 415.680 €.

Projekt je sofinanciran iz programa Erasmus+ Evropske unije.

Naša spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Ali se strinjate z uporabo piškotkov ?

- eZasebnost direktiva EU

Zavrnili ste piškotke. Odločitev lahko spremenite.

Sprejeli ste piškotke z naše spletne strani.Odločitev lahko prekličete.