logo planota   

T: +386 (0)5 307 40 40

M: +386 (0)40 288 097
FAX: +386 (0)5 307 29 35
@: info@planota.si
FB: @fundacijaBIT
Skype: bit.planota

               

POZOR!

Davčni organ upošteva veljavne zahteve, s katerimi razpolaga na dan 31. decembra leta, za katero se dohodnina odmerja. Zahteva velja do trenutka, ko davčni organ prejeme novo zahtevo ali preklic zahteve.

STE ŽE PODARILI 0,5 % DOHODNINE?

Vlada RS je leta 2007 sprejela Uredbo o namenitvi dela dohodnine za donacije, po kateri lahko vsak posameznik nameni 0,5 % svoje dohodnine različnim NEVLADNIM organizacijam.
Davčni zavezanec lahko posameznemu upravičencu nameni 0,1 %, 0,2 %, 0,3 %, 0,4 % ali 0,5 % dohodnine, seštevek vseh pa ne more presegati 0,5 % dohodnine.
Najprej se odločite za do največ pet (5) organizacij, ki jim boste namenili skupno 0,5 % odstotka Vaše dohodnine. To dohodnino bi sicer pustili v državnem proračunu. Zato je donacija za Vas BREZPLAČNA. Z donacijo pa boste omogočili, da bodo nevladne organizacije prispevale h kakovosti bivanja v naši družbi.

banner top

Namenite del dohodnine Fundaciji BiT Planota

Del svoje dohodnine lahko namenite Ustanovi Fundaciji BiT Planota. Poudariti velja, da se zaradi tega vaša dohodnina ne bo nič povečala - le delež sredstev, ki gredo neposredno v državni proračun, se bo zmanjšal za navedeni odstotek.

Na ta račun zbrana sredstva bomo namenili izvedbi programov za izboljšanje delovanja nevladnega sektorja v celotni Goriški statistični regiji. Verjamemo, da lahko s prispevkom, ki ga boste namenili, omogočite kakovostnejše delovanje nevladnih organizacij v svojem okolju!​

KAKŠNI SO NAČINI ZA NAMENITEV 0,5 % DOHODNINE?

... izberite tisto, ki vam najbolj odgovarja:

  • Zahtevo za namenitev lahko na obrazcu* pošljete na naslov Ustanova Fundacija BiT Planota, Grgarske Ravne 30, 5251 Grgar.
  • Zahtevo za namenitev lahko na obrazcu* pošljete na pristojni davčni urad oziroma izpostavo.
  • Zahtevo za namenitev lahko podate ustno na zapisnik pri pristojnem davčnem organu.
  • Zahtevo za namenitev lahko kadar koli oddate prek sistema eDavki na spletni strani http://edavki.durs.si, če poslujete preko tega sistema.

V obrazec* vpišite svoje podatke (vključno z davčno številko), kraj pristojnega davčnega urada, datum in se podpišite. V rubriko »Ime oz. naziv upravičenca« vpišite »Ustanova Fundacija BiT Planota«, davčno številko »40564274« in odstotek »0,5« ali manj, če svoj del dohodnine namenjate več nevladnim organizacijam.

Naša spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Ali se strinjate z uporabo piškotkov ?

- eZasebnost direktiva EU

Zavrnili ste piškotke. Odločitev lahko spremenite.

Sprejeli ste piškotke z naše spletne strani.Odločitev lahko prekličete.