logo planota   

T: +386 (0)5 307 40 40

M: +386 (0)40 288 097
FAX: +386 (0)5 307 29 35
@: info@planota.si
FB: @fundacijaBIT
Skype: bit.planota

               

Predavanje "Nove ideje za razvoj storitvenega sektorja na podeželju"

V okviru projekta "Sam svoje sreče kovač" vabimo na predavanje "Nove ideje za razvoj storitvenega sektorja na podeželju", ki ga bo izvedel Boris Koprivnikar, predsednik Skupnosti socialnih zavodov Slovenije. Predavanje bo v četrtek, 27. februarja, ob 16. uri v Zeliščnem centru v Grgarskih Ravnah.

Predavanje je za udeležence brezplačno, saj je izvedeno v okviru projekta SAM SVOJE SREČE KOVAČ, ki je financiran s pomočjo Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republike Slovenije. Organ upravljanja za program razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2007-2013 je Ministrstvo za kmetijstvo in okolje.

Tako v Sloveniji kot vsepovsod po svetu se danes soočamo s trendom staranja prebivalstva ter posledično s težavami in številnimi izzivi pri zagotavljanju storitev za ostarele in osebe s posebnimi potrebami, kot so prevozi, nega, osebna pomoč, prehrana in podobno, po katerih pa povpraševanje vztrajno raste. Take potrebe lokalnega prebivalstva lahko skupaj dosegajo kritično maso, ki lahko zagotavlja novo zaposlovanje za polni delovni čas na podeželskih območjih. Zato smo medse povabili Skupnost socialnih zavodov Slovenije, ki že skoraj pol stoletja spremlja in sooblikuje področje zagotavljanja različnih oblik storitev za starejše, imajo bogate izkušnje s poznavanjem primerov dobrih praks od doma in iz tujine, zato so primeren partner ob načrtovanju novih storitvenih dejavnosti na podeželju. Predstavnik skupnosti nam bo predstavil zakonodajo, ki ureja to področje, pogoje za registracijo tovrstne dejavnosti kot podjetniške dejavnosti, predstavil nam bo primere dobrih praks ter mrežo MATIjA, s katero se vzpostavlja platforma za povezovanje povpraševanja z obstoječo in novo ponudbo storitev.

Izvajalec predavanja bo Boris Koprivnikar, predsednik upravnega odbora Skupnosti socialnih zavodov Slovenije.

Več informacij: ICRA d.o.o. - www.icra.si, 05 37 43 911, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Naša spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Ali se strinjate z uporabo piškotkov ?

- eZasebnost direktiva EU

Zavrnili ste piškotke. Odločitev lahko spremenite.

Sprejeli ste piškotke z naše spletne strani.Odločitev lahko prekličete.