logo planota   

T: +386 (0)5 307 40 40

M: +386 (0)40 288 097
FAX: +386 (0)5 307 29 35
@: info@planota.si
FB: @fundacijaBIT
Skype: bit.planota

               

Delavnica o trajnostni mobilnosti v Novi Gorici

Društvo Gekolina s partnerji (Mestna občina Nova Gorica, Fundacija BiT Planota, Inšitut za trajnostani transport - Norveška) v okviru projekta "Varno v šolo brez avta" vabi na delavnico o trajnostni mobilnosti, ki bo v četrtek, 12. 2. 2015, ob 14. uri, Stekleni dvorani Mestne občine Nova Gorica. Namen delavnice je pregled in načrt ter oblikovanje možnosti vzpostavitve koalicije za trajnostno mobilnost na širšem območju Nove Gorice.

Vabilo gekolina1Trajnostna mobilnost je zadnje čase zelo aktualna tema. Spodbujanje kolesarjenja, hoje, uporabe javnega prevoza so besede, ki postajajo vedno glasnejše. Lahko mesto Nova Gorica postane mesto brez avtomobila? Ali imamo prihodnost, potencial postati ZELENI, EKO? Kaj lahko naredimo s skupnimi močmi?
Program:
14.00 Pozdrav Aleksandre Torbica, načelnice Oddelka za okolje, prostor in javno infrastrukturo MONG; pozdrav Darijana Krpana, izvršnega vodje Fundacije BiT Planota
14.15 Predstavitev tematike trajnostne mobilnosti, Polona Filipič, Društvo Gekolina
14.30 Predstavitve dobrih praks: Celostna prometna strategija čezmejne Goriške regije, Vanda Mezgec - MONG; Projekt "Varno v šolo brez avta", Ana Kobe - Društvo Gekolina; Koalicija za trajnostno prometno politiko, Katarina Otrin - Društvo Focus
15.15 Delo v skupinah (problemi, izzivi, priložnosti, načrti za prihodnost)
16.15 Odprta razprava
16.45 Oblikovanje koalicije za trajnostno mobilnost
Prijave do torka, 10. 2 2015 na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali 031 755 654.

Delavnica je organizirana v sklopu projekta "Varno v šolo brez avta", ki je sofinanciran iz sredstev finančnega mehanizma EGP in Norveške.

Naša spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Ali se strinjate z uporabo piškotkov ?

- eZasebnost direktiva EU

Zavrnili ste piškotke. Odločitev lahko spremenite.

Sprejeli ste piškotke z naše spletne strani.Odločitev lahko prekličete.