logo planota   

T: +386 (0)5 307 40 40

M: +386 (0)40 288 097
FAX: +386 (0)5 307 29 35
@: info@planota.si
FB: @fundacijaBIT
Skype: bit.planota

               

Brezplačno usposabljanje skupine žensk na področju vrtnarstva in socialnih veščin na podeželju

Fundacija BiT Planota v letu 2016 v okviru projekta GROW načrtuje brezplačno usposabljanje skupine žensk s skupno željo po po pridobivanju dodatnega prihodka z vrtnarstvom in s socialnimi storitvami na podeželju.

logo GROW C2V oktobru 2015 načrtujemo izbor žensk, ki bi se želele pridružiti pilotni skupini žensk. Gre za skupino do 12 žensk, ki bo skozi 300-urno teoretično in predvsem praktično usposabljanje razširila obstoječa znanja in pridobila nova. Usposabljanje bo potekalo v letu 2016 in bo za udeleženke brezplačno.

Izbor bo potekal v sodelovanju z Zavodom za zaposlovanje RS – OE Nova Gorica, in sicer v dveh fazah. Po uvodnem intervjuju bodo zainteresirane prijaviteljice šle še skozi bolj strukturiran voden vprašalnik o dosedanjih izkušnjah na področju vrtnarjenja in socialnih veščine.

Cilj usposabljanja je opolnomočiti skupino žensk, ki se bo lahko predstavila na trgu dela z dodatnimi znanji in kompetencami. Na enak način bosta vzpostavljeni še dve pilotni skupini v Italiji in na Madžarskem.

plakatEProjekt GROW, ki je sofinanciran s strani Evropske unije iz programa Erasmus+, je namenjen razvoju večnamenskega kmetovanja kot možnosti delovnega področja in socialne vključenosti ranljivih ciljnih skupin. Osnovna naloga projekta je podpora ženskam na podeželju, in sicer pri pridobivanju dodatnega znanja in kompetenc za lastni razvoj, večjo zaposljivost in vključitev na trg dela. V projektu, si se je začel septembra 2014 in se bo zaključil s koncem avgusta 2016, sodeluje skupno šest partnerjev iz Slovenije, Madžarske in Italije, in sicer vodilni partner Ustanova Fundacija BiT Planota, Šolski center Nova Gorica, socialno podjetje Zavod za gostinstvo in turizem na Planoti, Univerza Corvinus iz Budimpešte, socialna zadruga INTERLAND Consortio iz Trsta in SOFORM SCARL iz Pordenona.

Več informacij: Ustanova Fundacija BiT Planota – 05 307 40 40, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

EU flag Erasmus vect POS

Naša spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Ali se strinjate z uporabo piškotkov ?

- eZasebnost direktiva EU

Zavrnili ste piškotke. Odločitev lahko spremenite.

Sprejeli ste piškotke z naše spletne strani.Odločitev lahko prekličete.