logo planota   

T: +386 (0)5 307 40 40

M: +386 (0)40 288 097
FAX: +386 (0)5 307 29 35
@: info@planota.si
FB: @fundacijaBIT
Skype: bit.planota

               

"Rastemo skupaj" - ogled vrtnarij na Goriškem

EU flag Erasmus vect POSSkupina žensk, ki se od marca usposablja dvakrt tedensko v Zeliščnem centru Grgarske Ravne, se je 31. marca v okviru usposabljanj "Rastemo skupaj" z mentorji za vrtnarstvo in kmetovanje Jano Bolčič, Urošem Ipavcem in Anko Poženel, odpravila na krajši ogled vrtnarij po Goriškem.

Zjutraj so se iz Bukovice najprej odpravili na ogled kmetije Čebron, kjer so jim predstavili setev in gojenje sadik vrtnin, pridelavo v plastenjakih, ker so že posadili prve kulture za letošnji spomladanski turnus pridelave (bučke, kumare, paradižnik). Zelenjavo, pridelano na kmetiji prodajajo preko lastne trgovine v Šempetru, ki so si jo ženske ob koncu dneva tudi ogledale.

Nadaljevale so v vrtnariji Majdin gaj, kjer so si  ogledali potek ekološke pridelave sadik, s poudarkom na začimbah in zeliščih. Na kmetiji so pred leti tudi pripravljali določene biodinamične preparate za varstvo rastlin in bodo udeleženke lahko dobile veliko informacij tudi iz tega področja.

grow 13 grow 14 grow 15 grow 16

Naša spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Ali se strinjate z uporabo piškotkov ?

- eZasebnost direktiva EU

Zavrnili ste piškotke. Odločitev lahko spremenite.

Sprejeli ste piškotke z naše spletne strani.Odločitev lahko prekličete.