logo planota   

T: +386 (0)5 307 40 40

M: +386 (0)40 288 097
FAX: +386 (0)5 307 29 35
@: info@planota.si
FB: @fundacijaBIT
Skype: bit.planota

               

Mednarodna konferenca "Socialno kmetovanje kot orodje za zaposlovanje ranljivih ciljnih skupin"

Ustanova Fundacija BiT Planota, Zavod GOST na Planoti, so.p., Šolski center Nova Gorica, Univerza Szent Istvàn (Madžarska), Interland Conzorzio, Soform Scarl (Italija) v sodelovanju z Univerzo v Ljubljani – Biotehniška fakulteta, Oddelek za agronomijo vabijo na zaključno mednarodno konferenco v okviru projekta GROW, ki bo potekala na temo socialnega kmetovanja kot orodja za zaposlovanje ranljivih ciljnih skupin v torek, 8. novembra 2016, med 10. in 15. uro na Biotehniški fakulteti v Ljubljani (Jamnikarjeva 101).

Je socialno kmetovanje res prihodnost našega vsakdana? Kakšni so trendi v Evropi? Ali je lahko spodbujanje skupnostnih oblik socialne integracije rešitev za boljše vključevanje ljudi na trg dela? Kako lahko vključimo socialno kmetovanje v lokalne in regionalne razvojne programe?

Na mednarodni konferenci za vrednotenje rezultatov projekta GROW bomo skušali podati odgovore na zgornja vprašanja, predstaviti modele ženskih podjetniških skupin, ki so nastale na področju večnamenskega kmetovanja v okviru projekta, ter prikazati različne pristope za integracijo izobraževalnih programov v šolski sistem.

V programu sodelujejo s predavanji:

  • "Skupnostne oblike socialnega vključevanja" - mag. Nena Dokuzov, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo
  • "Vzpostavljanje podpornega okolja za socialno podjetništvo v Sloveniji" - Sebastjan Pikl, socialni podjetnik, član upravnega odbora Združenja slovenskega foruma socialnega podjetništva
  • "Socialno kmetovanje v Sloveniji" - prof. dr. Andrej Udovč, Biotehniška fakulteta Ljubljana
  • "Večnamensko socialno kmetovanje: povezovanje najboljših praks v okviru usklajenega regulativnega okvira" - Dario Parisini, predsednik INTERLAND Consorzio
  • "Možnosti socialnega kmetovanja na Madžarskem" - Réka Schutzmann, predstavnica lokalne oblasti mesta Balatonkenese

Sledi še delo v skupinah in predstavitve zaključkov.

Uradni jezik konference je angleščina. Prijave zbiramo do 4. 11. 2016 preko e-prijavnice.

PROJEKT GROW – RAZVOJ ŽENSKIH SKUPIN ZA SAMOPOMOČ NA PODROČJU VEČNAMENSKEGA KMETIJSTVA je sofinanciran s strani Evropske unije iz programa Erasmus+. Splošni cilj projekta je podpora ženskam s podeželja pri pridobivanju znanj in kompetenc, ki jih potrebujejo za osebnostni razvoj, večjo zaposljivost in vključitev na trg dela. Projekt se izvaja na treh območjih v Sloveniji, Italiji in na Madžarskem od 1. 9. 2014 do 31. 12. 2016.

Več informacij: FB: @womenGROWproject, WWW: http://e-growing-together.weebly.com, E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

VABILO

Project GROW

 

 

Naša spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Ali se strinjate z uporabo piškotkov ?

- eZasebnost direktiva EU

Zavrnili ste piškotke. Odločitev lahko spremenite.

Sprejeli ste piškotke z naše spletne strani.Odločitev lahko prekličete.