logo planota   

T: +386 (0)5 307 40 40

M: +386 (0)40 288 097
FAX: +386 (0)5 307 29 35
@: info@planota.si
FB: @fundacijaBIT
Skype: bit.planota

               

Izobraževanja za zeliščarje v Zeliščnem centru Grgarske Ravne v letu 2018

Ustanova Fundacija BiT Planota v letu 2018 organizira sklop desetih zanimivih delavnic za zeliščarje, ki bodo potekale med 1. marcem in 4. oktobrom v Zeliščnem centru Grgarske Ravne oz. na terenu v bližnji okolici centra. Zbiramo predhodne prijave.

delavnice 1

Delavnice so BREZPLAČNE in namenjene vsem, ki jih zanima zeliščarstvo – lahko se z njim že ukvarjajo ali pa to šele načrtujejo, pa ne vedo, kako se tega lotiti. Na delavnicah v skupni vrednosti 60 ur, ki bodo večinoma praktično naravnane, boste spoznali vse o osnovah vzgoje in predelave zelišč, nekaj poudarkov bo tudi na trženju, zaključili bomo pa z zanimivo delavnico o povezovanju zeliščarstva s turizmom.

Prijave zbiramo na e-naslovu Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. s pripisom »Prijava na zeliščarske delavnice« ali preko telefonskih številk 05 307 40 40 oz. 040 288 097 oz. preko spletnega obrazca.

Rok za prijave: do zapolnitve mest (Vsa usposabljanja so brezplačna in namenjena prebivalcem območja LAS V objemu sonca - Mestna občina Nova Gorica ter Občine Brda, Šempeter-Vrtojba, Renče-Vogrsko in Miren-Kostanjevica.)

Seznam delavnic je objavljen TUKAJ.

Želite še več – postati mentor za zeliščarje?
Hkrati pa vabimo vse, ki zeliščarstvo poznate bolje, da se udeležite tudi treh bolj poglobljenih delavnic, ki bodo potekale med 6. in 20. septembrom 2018. Sestavljamo namreč skupino mentorjev za zeliščarje, ki že poznajo osnove zeliščarstva in bi radi svoje znanje nagradili ter postali mentorji. Tematika usposabljanj bo zakonodaja s področja zelišč, davčni vidiki opravljanja zeliščarstva za različne pravne oblike ter trženje in embaliranje.

 

Aktivnost poteka v okviru projekta sodelovanja  »Integralni turistični produkt zeliščarske dediščine«, ki ga vodi LAS V objemu sonca in je sofinanciran iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP). Projekt naslavlja reševanje specifičnih lokalnih potreb, kot so nepovezanost ponudnikov, pomanjkanje strokovnega znanja, majhne količine posameznikov in pomanjkanje podjetniških idej. Hkrati pa želi prispevati k prenosu dobrih praks med LAS-i, krepitvi povezav, zmogljivosti lokalnega razvoja, izmenjave izkušnj, znanja ter implementacije le-teh na območju LAS. V projektu sodelovanja Integralni turistični produkt zeliščarske dediščine sodeluje šest Lokalnih akcijskih skupin (LAS-ov), med njimi tudi LAS V objemu sonca, ki pokriva izvajanje aktivnosti na območju petih občin: Brda, Mestna občina Nova Gorica, Renče-Vogrsko in Miren-Kostanjevica.

EKSRP las

Prijavite se na zeliščarske delavnice - e-obrazec.